Přeskočit na obsah

Turnaj O pohár města Klatov – 5.kolo

Turnaj O pohár města Klatov pokračoval ve svých třech soutěžích 5. kolem.

V turnaji A – Rodenstock open na prvním stole Jan Soural přerušil remízou Strakovu vítěznou šňůru, když partie se ani v počítačovém hodnocení nevychýlila z rovnováhy. Na druhém stole Skýpala důkladně zkoušel Kroulíka, ale jeho mladý soupeř našel vždy v pravou chvíli správné pokračování, takže v nejdelší partii dne nastal smír. Z předních hráčů průběžného pořadí vyhráli Kučera a Veličkov, který v příštím kole půjde proti Strakovi. Půl bodu zaslouženě bral domácí zástupce Matyáš Roubal. Pohled do výsledkové listiny: 1. IM Straka (4,5b), 2. Veličkov (4b), 3. Kučera (4b), dále se 3,5b sedm jmen (Skýpala, Soural, Formánek, Routner, Jordanov, Kroulík, Strnad).

V turnaji B – TANY open si poradil Slánský s Janouškovou a jelikož partie na první desce Vojta vs. Kadeřádek (oba nyní 4,5b) neměla vítěze, znamená to pro Jáchyma Slánského samostatné vedení (5b), z klatovských hráčů si nejlépe zatím počínají Jan Bukvaj (4b) a Denis Kasík (3,5b), oba v pátém kole vyhráli.

Memoriál Jaromíra Nováka – turnaj C už také má v čele osamoceného hráče, je jím Pavel Kopta (4,5b), druhý je Karel Chaluš (4b), v šestém kole se utkají spolu.

Odkazy