Přeskočit na obsah

Mistrovství Čech do 8 a 10 let – zlato a stříbro do našeho kraje

Most, 13.11. – 17.11.2019

V termínu 13.11. – 17.11.2019 se konalo v Mostě Mistrovství Čech kategorií 8 – 10 let. Kategorie do 8 let se hraje rapidovým tempem a není postupová, kategorie do 10 let se hraje vážným tempem a chlapci bojují o postup na Mistrovství České republiky. Tohoto mistrovství se zúčastnili nejlepší chlapci z jednotlivých krajů. Celkem se do Mostu sjelo 96 účastníků. 60 jich startovalo v kategorii do 10 let, 36 pak v kategorii do 8 let.

Plzeňský kraj letos reprezentovali:
kategorie do 10 let – Jan Váňa (Tachov), Matyáš Roubal (Klatovy), Vít a Hynek Bludský (64 Plzeň), Jakub Ježek (Plzeň-Letná) a  Deniska Marešová (64 Plzeň)
kategorie do 8 let – Eliška Janoušková (Líně), Daniel Kreuzmann (Klatovy), Anička Jenčová (Líně), Jiří Hoffmann (64 Plzeň), Simonka Šilhánková (Líně).

V obou kategoriích se v posledním kole bojovalo naplno. Ani jedna partie na předních šachovnicích neskončila remízou. Bojovalo se postup nepostup.

A jak to dopadlo?

Zlatou medaili a titul Mistryně Čech do 8 let si přivezla Eliška Janoušková (ŠK Líně), která se neztratila ani mezi chlapci a vybojovala si celkově 4. místo. O další medaili se zasloužil v kategorii do 10 let Matyáš Roubal (Klatovy), který v posledním kole dokázal svého soupeře přehrát a u místil se celkově na 2. místě. Trošku smůlu měl Honzík Váňa (Tachov), který bohužel v posledním kole prohrál a skončil na prvním nepostupovém místě (9.). Ale i tak velmi dobré umístění. A Simonka Šilhánková skončila v dívkách do 8 let na nepopulárním bramborovém místě.

Pochvalu si jistě zaslouží i ostatní hráči našeho kraje:

v kategorii HD10 obsadili:
Denisa Marešová – 8. místo
Vít Bludský – 14. místo
Hynek Bludský – 21. místo
Jakub Ježek – 26. místo

v kategorii do 8 let obsadili:
Anna Jenčová – 7. místo
Daniel Kreuzman – 11. místo
Jiří Hoffmann – 26. místo

Všem patří velké poděkování za skvělou reprezentaci kraje. Postupujícím přejeme hodně úspěchů na Mistrovství České republiky.

Podrobné výsledky najdete na http://chess-results.com/tnr484244.aspx?lan=5&art=1&rd=9
Video o šachovém klání najdete na https://www.youtube.com/watch?v=X_1ylPi8fu8