Přeskočit na obsah

Open Tatry 2019

Tatranská Lomnice, 28. 9. – 5. 10. 2019

Dne 28. 9. plzeňská výprava vyrazila si zahrát turnaj Open Tatry. Výprava byla poněkud málopočetná, ale to vůbec nevadilo. Této akce se zúčastnila Adéla Janoušková, Martin Kopřiva a Tomáš Hurdzan, doprovod zajišťovala Jana Šilhavá.

A tak jsme ráno v 5:20 vyrazili vláčkem směr Poprad. Cesta příjemně ubíhala, všechno klaplo, jak mělo, a tak jsme byli kolem 15:30 hodiny na místě. Pořadatelé připravili pro účastníky krásné prostředí v hotelu Titris na okraji Tatranské Lomnice.

Turnaje se zúčastnilo celkem 177 hráčů z 15 federací. Turnaj tradičně patří mezi oblíbené a zúčastňuje se ho každoročně řada mezinárodních a národních mistrů. Letos byla nasazená jednička Richard Biolek st. (FELO 2415). Nejvýše nasazený z naší výpravy byl Tomáš, který startoval s číslem 19, Martin byl nasazený 49. a Adélka 174.

Na tomto turnaji se hraje až po večeři od 18 hodin, takže bylo dost času na přípravu. Příprava byla náročná, každý den zdolat jeden vrchol a nepotkat medvěda, po příchodu jen šachová rychlovka a šup na partii. Příprava se nám každý den docela dařila. Za týden jsme toho opravdu stihli hodně. Zdolali jsme Solisko, Ostrvu, Skalnaté pleso a ti nejrychlejší z nás i Rysy. I na šachovnicích se nám docela dařilo. Nejlépe se umístil Martin, který se se ziskem 5,5 umístil na 25. místě, Tomáš uhrál stejný počet bodů a umístil se hned o jedno místečko za Martinem. Pro Adélku to byl těžký turnaj, i tak dokázala získat 3,5 bodu a umístit se na krásném 124. místě.

Po skončení posledního kola jsme utratili poslední peníze a vyrazili vláčkem domů.

Turnaj jsme si pěkně užili, bylo to super. A už se chystáme společně vyrazit i příští rok.

Akci finančně podpořil Šachový nadační fond Vlastimila Horta, kterému tímto moc děkuji.

Výsledky můžete najít na https://chess-results.com/tnr420737.aspx?lan=1&art=1&rd=9&zeilen=99999