Přeskočit na obsah

Mistrovství Evropské Unie – dvě medaile

Kouty nad Desnou, 15. – 24. 8. 2019

Dne 15.8.2019 se vydala výprava Plzeňského kraje na Mistrovství Evropské Unie do Koutů nad Desnou. Někdo jel vlakem, někdo autem, ale všichni dorazili na večeři včas. Letos naše výprava byla opravdu početná. Náš kraj reprezentovali Jakub Kůsa, Marek Janouš, Vítek Vilímek, Deniska a Míša Marešová, Jáchym Handlovský, Matyáš Roubal, Honzík Váňa, Franta Škutil a Eliška Janoušková. Na Mistrovství se sjelo celkem na 96 hráčů z 10 šachových federací. Děvčata a kluci hráli společný turnaj na 9 partií, vyhlášení kategorií bylo zvlášť. Každý den se hrálo jedno kolo a to od 15 hodin. Pro každého hráče české federace byl přidělen trenér, který se dětem plně věnoval. Děti připravoval na každý zápas a po skončení partie dopodrobna partii rozebral. O děti se starali opravdu výborní trenéři české reprezentace.

Byl to skvělý týden. Děti se pořádně vyřádily, hrály společně fočus, ping-pong, bowling a vůbec nevadilo, že každý mluví jinou řečí. Byl čas chodit po okolí, chodit do lesa na houby – někdo se i ztratil nebo vyrazit do bazénu. Pro rodiče byl připraven večerní program, kde se probralo úplně vše.

9 dní uteklo jako voda a nadešel den zúčtování. Plzeňský kraj si odvezl hned dvě medaile.

Největší úspěchu dosáhl Matyáš Roubal, který obsadil 2. místo v kategorii do 10 let. Hned za ním se umístil Honza Váňa, který si odvezl bronzovou medaili. Klukům moc gratuluji, opravdu skvělý výkon v mezinárodní konkurenci. Ale i ostatním patří poděkování. Všichni hráli na hranici svých sil a vedli si skvěle.

Nejlépe v kategorii do 14 let si vedl Kubík Kůsa, který obsadil nepopulární čtvrtou příčku. Marek Janouš obsadil 16. místo. Marek hrál kategorii, která na něj zatím jen čeká. Určitě velká pochvala za odvahu zkusit vyšší kategorii. Marek, Míša a Jáchym skončili na svých nasazovacích místech.

V kategorii do 12 let Vítek Vilímek obsadil krásné 6. místo. Franta E. Škutil si v mezinárodní konkurenci obsadil 9. místo, což je skvělé.

V kategorii do 8 let holky hrály, co jim síly stačily. Eliška obsadila 9. místo a Deniska 12. místo.

Všem děkuji za skvělou reprezentaci Plzeňského kraje.

Podrobné výsledky, partie, fotografie najdete na stánkách https://www.chess.cz/mistrovstvi-evropske-unie/