Přeskočit na obsah

MČR juniorů a juniorek v rapidu se dvěma našimi zástupci

O víkendu 17. až 18. září se v České Třebové konalo MČ juniorů a juniorek. V turnaji startovalo 74 šachistů a Plzeňský kraj měl dva zástupce v podobě Jiřího Škody (SK Petřín Plzeň) a Víta Vilímka (ŠK Líně). Následující tabulka ukazuje medailové pořadí ve všech kategoriích.

Kategorie1. místo2. místo3. místo
D16Viola Ruby PejřimovskáSandra HosováDaniela Nagyová
D18Martina ŠťastnáViola Ruby PejřimovskáSandra Hosová
D20Martina ŠťastnáLea RosenbaumováViola Ruby Pejřimovská
H16Vlastimil BabulaKarel BrožkaMartin Stoček
H18Vlastimil BabulaJakub VojtaKarel Brožka
H20Jan LajblVlastimil BabulaJakub Vojta
družstvaPolabiny APolabiny BLanškroun

Hráči byli nasazeni dle rapidového FIDE-ELO, a tedy nasazení příliš neodpovídalo skutečnosti, jelikož turnajů, které se započítávají na toto ELO, není mnoho. Podívejme se, jak se našim zástupcům dařilo.

Vít Vilímek byl nasazen až jako č. 41, a tak musel předvést, co v něm skutečně je, aby se vyšvihl tam, kam skutečně patří. A to se mu skutečně povedlo. V úvodním kole sice prohrál se čtvrtým nasazeným Babulou, díky čtyřem výhrám v řadě se ale Vít vyšvihl až na průběžné šesté místo. V závěru Vítek nahrál dva body a se ziskem 6 bodů se umístil na skvělém třináctém místě. Nutno poznamenat, že v kategorii H16 byl velice blízko cennému kovu, od zisku bronzové medaile ho dělilo pouze 1,5 bodu na pomocném hodnocení. I tak je čtvrté místo moc pěkným výsledkem.

Oproti tomu Jiří Škoda byl nasazen poměrně vysoko, startoval pod číslem 18. V pátém kolo došlo na plzeňský souboj, z něhož Jirka odešel poražen. Po sedmi kolech se ještě mohl vyšvihnout vpřed, jelikož mu patřila slušná sedmadvacátá pozice. Bohužel se ale Jirkovi poslední dvě partie nepovedly, obě dvě prohrál a nakonec skončil na 42. příčce. I přes zisk 4 bodů, stačilo toto umístění na obsazení šesté příčky v kategorii H20.

Oběma chlapcům děkujeme za vzornou reprezentaci kraje!

Výsledky

https://chess-results.com/tnr670982.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fed=CZE

Zpráva na webu ŠSČR

https://www.chess.cz/mcr-v-rapid-sachu-junioru-a-juniorek-drama-az-do-posledniho-kola/ (z tohoto zdroje převzata tabulka vítězů).

Fotogalerie

https://drive.google.com/drive/folders/1-Baz6diUbofYLk35Lg-1ye_JhEt9buvn