Přeskočit na obsah

Okresní přebory škol – shrnutí

Máme za sebou 7 okresních přeborů škol v Plzeňském kraji, níže odkaz na jednotlivé turnaje: Plzeň-sever (1. února), Klatovy (6. února), Domažlice (20. února), Tachov (24. února) a společný turnaj pro okresy Plzeň-město, Plzeň-jih a Rokycany (9. března). Celkem se přihlásilo neuvěřitelných 85 týmů, nejvíce v kategorii druhého stupně ZŠ (35), pak 1. stupně ZŠ (30) a dvacet škol se přihlásilo do kategorie středních škol. Pokud bychom počítali, že v každém týmu hrálo průměrně 4,5 hráče, dostaneme se na neuvěřitelné číslo blížící se 400. Tolik šachistů různé úrovně se zapojilo do okresních kol. Neuvěřitelné! Tímto bych rád poděkoval všem organizátorům, kteří to dokázali zvládnout…

Z každého okresu a z každé kategorie postupují dvě školy do krajského kola. To se bude konat v pátek 24. března ve Společenském sálu Karlovarská (Střední průmyslová škola dopravní) v Plzni. Všechny postupující školy zaznamenává níže uvedená tabulka:

Oprávnění účastníci KP škol

Propozice na krajské kolo naleznete mj. v příloze k tomuto článku. Dodržte prosím termín přihlášek!

V  souladu s propozicemi si KM ŠSPK vyhrazuje právo využít až dvě divoké karty pro každou ze tří kategorií tak, aby byla zachována parita soutěžních týmů v každé kategorii.

Přílohy