Přeskočit na obsah

Přednáška IM Jakuba Půlpána

Tak si dáme ještě jednu online přednášku, proč ne. Původně měl ve středu 14. června přednášet FM Martin Simet, ale na poslední chvilku se musely plány změnit. Martinovi se ale povedlo sehnat náhradou minimálně rovnocennou, a ta se se svojí premiérou popasovala skvěle. Role přednášejícího se ujal mezinárodní mistr Jakub Půlpán, který zavedl naše šachisty do tajů taktiky a útoku na krále. Představil typické kombinace a motivy útoku.

Potrénovat můžete s IM Půlpánem i zpětně, a to za pomoci pgn souboru, který po sobě Kuba zanechal. Budete úspěšní ve vedení útoku?

Bohužel kvůli nějaké technické chybě Skypu sice došlo k nahrání přednášky i jejímu uložení, bohužel pak z neznámých příčin zmizela a nenávratně jsme o ni přišli. Pokusíme se dohlédnout na to, aby se to již neopakovalo, ale znáte to… Když si technika začne dělat věci po svém…

No nic, to bylo pro toto pololetí vše! Připravili jsme pro Vás 11 přednášek (mj. jsme nabídli třídílný seriál k letošnímu mistrovství světa v šachu) a myslím, že to stačí. Všechny přednášky si můžete připomenout ve článcích na našem webu. Většinu střed, kdy neprobíhala žádná přednáška, jsme pak vyplnili online šachovými turnaji. Budeme se tak na Vás těšit zase zhruba v půlce září, a to ve stejný čas a na stejném místě!

Materiály k přednášce


Seriál online přednášek vznikl za podpory Města Plzně.